Sredstva za inovativne projekte koji će uposliti mlade

Bez autora
Dec 10 2013

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Saša Radulović saopštio je danas da je predlogom budžeta za narednu godinu izdvojeno četiri milijarde dinara za stvaranje industrije investicionih društava, što će stvoriti preduslove za razvoj inovativnih kompanija i upošljavanje mladih stručnjaka.Radulović je tokom rasprave o Predlogu budžeta Republike Srbije za 2014. godinu u Skupštini Srbije naveo da ta industrija treba da privuče 100 miliona evra za inovativne projekte, kao i da označi veliku prekretnicu u zapošljavanju mladih.

Sredstva za inovativne projekte koji će uposliti mladeMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Saša Radulović saopštio je danas da je predlogom budžeta za narednu godinu izdvojeno četiri milijarde dinara za stvaranje industrije investicionih društava, što će stvoriti preduslove za razvoj inovativnih kompanija i upošljavanje mladih stručnjaka.

Radulović je tokom rasprave o Predlogu budžeta Republike Srbije za 2014. godinu u Skupštini Srbije naveo da ta industrija treba da privuče 100 miliona evra za inovativne projekte, kao i da označi veliku prekretnicu u zapošljavanju mladih.

Ministar je ukazao na to da je razlog za odlazak mladih i talentovanih ljudi i taj što je privreda slaba i ne kreira potrebna radna mesta za započinjanje karijera i ostvarivanje njihovih želja i stremljenja.

Ovaj projekat, čija je realizacija planirana u 2014. godini, trebalo bi da zaustavi taj trend, istakao je on i dodao da je projekat rađen po uzoru na izraelski model, koji se pokazao kao veoma uspešan.

Radulović je potvrdio i da su u toku pregovori sa određenim brojem privatnih fondova koji treba da se pojave u Srbiji, i dodao da bi država iz budžeta finansijski učestvovala u njima u visini od 20 do 40 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik